open-navfaktor-logo
search
Očekuje se još hapšenja
Nakon nereda u Mostaru: Devetnaestogodišnjak i dalje životno ugrožen, policija privela šest osoba
Devetnaestogodišnjak koji je jučer teško povrijeđen u navijačkim neredima u Mostaru i dalje je životno ugrožen i smješten je u Odsjeku za neurološku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, rečeno nam je jutros iz te zdravstvene ustanove.
14.11.2021. u 10:49
get url
text

- Stanje je nepromijenjeno u odnosu na jučer. Pacijent je i dalje životno ugrožen - kazala je za Faktor glasnogovornica SKB-a Mostar Adrijana Pandža.

Mladić je, podjsećamo, zadobio teške povrede glave, a kako saznajemo, tokom noći bio je podvrgnut hitnoj operaciji.

VEZANI TEKST - Huliganski obračun u Mostaru: 19-godišnjak zadobio povrede opasne po život

Iz mostarske policije kažu da su pripadnici krim-policije MUP-a HNK i PU Mostar cijele noći radili na identifikaciji učesnika nemira, te da je dosad privedeno šest osoba, koje su trenutno na krim-obradi u policiji.

- Tokom dana će biti još privođenja i te će osobe biti podvrgnute krim-obradi i sa njima će se postupti sukladno zakonu - kazao nam je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Dvojica policajaca, koji su jučer zadobili povrede od kamenica kojim su ih zasuli huligani nisu teže povrijeđeni i, kako kaže Marić, već danas obavljaju svoje redovne aktivnosti. 

Podsjetimo, tokom navijačkih nereda koji su izbili jučer oko 14.30 sati u blizini mostarskog hotela Ero, intervenirala je redovna, ali i interventna policija MUP-a HNK. 

Policajci su tokom smirivanja nereda bili prisiljeni pucati u zrak, kako bi rastjerali huligane.

U neredima je učestvovalo više desetaka osoba, koji su jedni na druge bacali kamenice, letve i baklje.

Sukob je, navodno, izbio, zbog ispisivanja navijačkih grafita. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.