Prvi izvještaji

Nakon nevremena: U Kalesiji poplavljeno 75 objekata, dvije porodice iseljene iz domova

Objavljeno: 05.06.2019. u 17:41

Prema prvim preliminarnim izvještajima voda je prodrla u više od 70 stambenih, pet privrednih objekata, a dvije porodice u Gornjim Tojšićima su iseljene iz svojih domova te će im Općina Kalesija u saradnji sa Crvenim križom obezbjediti adekvatan privremeni smještaj

Poplave jučer zadesile Kalesiju

FOTO: FACEBOOK

Komisija za procjenu šteta od poplava i drugih prirodnih nesreća na području općine Kalesija danas u 16 sati Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu dostavila je izvještaj o trenutnom stanju na terenu kada su u pitanju posljedice poplava koje su jučer zadesile zapadni dio općine Kalesija.

Prema prvim preliminarnim izvještajima voda je prodrla u više od 70 stambenih, pet privrednih objekata, a dvije porodice u Gornjim Tojšićima su iseljene iz svojih domova te će im Općina Kalesija u saradnji sa Crvenim križom obezbjediti adekvatan privremeni smještaj.

Prijavljeno je deset klizišta, pričinjena je veća materijalna šteta na lokalnim i nekategorisanim putevima. Za vozila nije prohodna putna komunikacija između Kikača i Kundakovića gdje je usljed bujičnih voda oštećena putna komunikacija.

Iz Službe za civilnu zaštitu i komunalne poslove upućen je apel građanima poplavljenih područja da obavezno prije upotrebe vode iz lokalnih cjevoda vrše prokuhavanje iste.

Rok za prijavu šteta je osam dana od dana nastanka štete i prijava se vrši u prostorijama Općine Kalesija svaki radni dan od 08:00 do 16:30 sati.

Podsjećanja radi na snazi je i dalje stanje prirodne nesreće za mjesne zajednice Tojšići, Kikači, Petrovice, Vukovije Gornje, Raince Gornje i Raince Donje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije