- U ugostiteljskom objektu došlo je do verbalne prepirke, a nakon toga, ispred objekta, i do tuče u kojoj su ucestvovale tri osobe. U tuči je povredu u vidu ubodene rane zadobio je 17-godišnjak kod kojeg je na UKC Tuzla konstatirana smrt - kaže Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a Tuzlanskog kantona.ž

VEZANI TEKST-Tuzlansko naselje Šićki Brod: Jedna osoba ubijena u tuči

O događaju je obaviješten dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem na mjestu događaja, a dalje mjere i radnje, dodala je Kapidžić, na rasvjetljavanju svih okolnosti događaja, poduzimaju sluzbenici Sektora kriminalisticke policije.

- Dvije osobe koje su učestvovale u tuči, u kojoj je ubijen sedamnaestogodisnjak, zadržane su u MUP-u i u toku je kriminalisticka obrada. Naređena je obdukcija ubijeniog, a u toku je istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo - rekao je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Uhapšeni koji je povrijeđen imao je povrede hladnim oružjem u predjelu leđa.

- Pacijent R. S. je obrađen u prijemnoj ambulanti Klinike za ortopediju i traumatologiju i otpušten - rekla je Ersija Aščerić-Mujedinović glasnogovornica UKC-a Tuzla.