open-navfaktor-logo
search
Skandalozne izjave
Naša stranka izazvala gnjev: Herceg-Bosna "budalaština" umjesto UZP, narod "neuk i polupismen"
Naša stranka na svom Twitter nalogu objavila je isječak sa TV gostovanja Branka Češljića, općinskog vijećnika u Kaknju, koji je opet zapao za oko široj javnosti zbog skandaloznih izjava. Njegove stavove dijeli i Naša stranka u cijelosti, budući da su upravo te izjave objavili na svojim zvaničnim kanalima na društvenim mrežama. 
09.02.2022. u 17:06
get url
text

Češljić tvrdi da je Herceg-Bosna "budalaština", a sa čime se vrh Naše stranke očigledno slaže. 

VEZANI TEKST - Na današnji dan sud u Hagu jasno je presudio: Herceg-Bosna je bila UZP, Hrvatska počinila agresiju na BiH

Možda vijećnik Češljić koji je često zastupljen na zvaničnim mrežama Naše stranke nije upućen da je Herceg-Bosna produkt Udruženog zločinačkog poduhuvata (UZP), preuđenog u Hagu, mada je teško povjerovati da se radi o neinformiranosti. Ta "budalaština", kako je nazvaju iz Naše stranke, je ratni zločin, koji je pomno planiran i realiziran, presuđen. Budalaština je rezultat nepromišljenog ponašanja pojedica ili grupe ljudi, a ono što je Herceg-Bosna ima svoje ime i ovjekovječeno je u presudi Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.  

Osim toga, gnjev građana je izazvalo nazivanje "većine naroda polupismenim". 

- Nas drži manjina koja poprilično neukom većinom i polupismenim bh. narodom upravlja. Sad će izbori i na sve moguće načine naše politike će gledati da raščereće taj polupismeni narod koji ima mišljenje samo po fejsbucima - izjavio je Češljić, a objavom na zvaničnom Facebooku i Twitter nalogu saglasnost s izrečenim potvrdila i Naša stranka u cijelosti.

 

 

Nakon Fortine priče o "seljacima koji su pobijedili", sada iz Naše stranke poručuju tom istom narodu da je "neuk i polupismen". 

VEZANI TEKST - Naša stranka nema problem s formiranjem trećeg entiteta, poručili da im je svejedno!

Preko Češljića je i nedavno Naša stranka obavijestila javnost da im je "svejedno" hoće li biti uspostavljen treći entitet u BiH.  

- Nešto spominju ovaj treći entitet da bi napravili. Meni svejedno, ja i dalje ostajem živit sa svojim muslimanima - najradije s njima, pa mojim pravoslavcima i katolicima kako sam i navikao - stojalo je u toj objavi.

Posljednje gostovanje Češljića na televiziji N1 je valjda bio pokušaj da poprave stvar, međutim...

Korisnici Twittera izrevoltirani su ovakvim stavovima iz Naše stranke.

- Kakva antireklama! I onda tražiš da ti baš ti i tako opisani - kako ih vidiš i doživljavaš - daju svoje povjerenje na izborima. Mijenjajte PR tim, jer ovo je bruka - jedan je od komentara.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.