U autobusu je bilo 67 putnika i dva vozača. Devet putnika i jedan vozač su poginuli, kako je kazao Damir Trut, direktor civilne zaštite i pomoćnik ministra policije Hrvatske.

VEZANI TEKST - Teška nesreća u Hrvatskoj: Autobus sletio s ceste, najmanje osam poginulih, desetine povrijeđenih

- 44 putnika su primljena u slavonskobrodsku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć. Osam njih je teže ozlijeđeno, do sada ih je četvero operirano. 14 putnika i jedan vozač smješteni su u Policijskoj postaji, čekaju da im bude osiguran smještaj u objekt koji će osigurati Slavonsko-brodska županija - dodao je Trut.

Ministar zdravstva Vili Beroš dodao je da je u autobusu bilo i 15 maloljetnika, te da je teže stradala jedna djevojčica, pišu 24sata.hr.

Načelnik Postaje prometne policije Slavonski Brod Franjo Galić kazao je da je, nažalost, bio na brojnim uviđajima i da je ovo jedna od najtežih nesreća koje je vidio u životu.

Izjave saučešća porodicama putem društvenih mreža poslali su premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik te zemlje Zoran Milanović.

Do nesreće je došlo oko 6.20 sati kada je autobus kosovskih tablica sletio s ceste. Prve policijske informacije su bile da je riječ o autobusu makedonskih iznaka, te da je poginulo troje ljudi.