Nedjelja, 26.01.2020.

Počast herojima

Obilježena 27. godišnjica formiranja slavne viteške brigade

Odata počast na mezarju Kovači i u haremu Alipašine džamije

Polaganjem cvijeća, odata je počast na spomen-obilježju Kovači i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Republike BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim i u haremu Alipašine džamije gdje su se nekadašnji saborci odali počast ratnom komandantu 1. Slavne Enveru Šehoviću

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima u Sarajevu na mezarju Kovači i u haremu Alipašine džamije, danas je obilježena 27. godišnjica formiranja 1. Slavne – 111. Viteške brigade. 

Osim predstavnika Općine Centar Sarajevo koje je predvodio načelnik Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim savjetnicima Bećirom Sirovinom i Osmom Babićem, cvijeće su položili i članovi Udruženja 1. Slavna – 111. Viteška brigada Sarajevo, boračkih kantonalnih i općinskih udruženja, veterani brigade i porodice šehida i poginulih boraca, te predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.


Notice: Undefined offset: 0 in /usr/www/users/faktox/post-parts/main-part.php on line 138

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast na spomen-obilježju Kovači i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim i u haremu Alipašine džamije gdje su se nekadašnji saborci prisjetili legendarnog ratnog komandanta ove brigade Envera Šehovića, koji je poginuo 27. jula 1993. godine, tokom borbi za Golo brdo na Žuči. Rahmetli Šehović je posthumno odlikovan najvišim odlikovanjem Ordenom heroja oslobodilačkog rata kao i odlikovanjem Zlatni ljiljan, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh