Građani su sinoć oko 22 sata pozvali Policijsku stanicu Bihać i prijavili kako je došlo do fizičkog obračuna između migranata na raskrsnici ulica Bihaćkih branilaca i Kasima Ćehajića.

Policija je izašla na mjesto događaja i tu zatekla migranta koji je imao vidne povrede, dok je nedaleko od njega pronađen još jedan migrant za kojeg su svjedoci kazali da mu je nožem nanio povrede. 

- Povrijeđenoj osobi je ukazana je liječnička pomoć, te je on prevezen do Kantonalne bolnice Bihać gdje je zadržan na liječenju i gdje je konstatovano da ima sedam ubodnih rana u predjelu grudnog koša - kazali su iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Prema riječima glasnogovornice MUP-a USK  Snežane Galić, policija radi na utvrđivanju identiteta povrijeđenog migranta kao i utvrđivanju motiva zbog čega je došlo do okršaja. 

Istražitelji OKP PS Bihać su tokom obavljanja uviđaja, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva, u odvodnom šahtu pronašli i izuzeli odbačeni nož za kojeg se predpostavlja da je sredstvo kojim je počinjeno krivično djelo.

- Nad osumnjičenim, koji je o sebi dao podatke, da je A. S. rođen 1988.godine u Turskoj, zavedena je kriminalistička obrada, a istražitelji nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela pokušaj ubistva - naveli su iz policije.