Na listama za sve nivoe bilo je bivših fudbalera, košarkaša, rukometaša..., kao i aktuelnih funkcionera u nekoliko sportova.

U utrci za Parlament Bosne i Hercegovine najviše glasova osvojio je Vlatko Glavaš (DF), nekadašnji kapiten fudbalske A reprezentacije BiH. On je prema zadnjem presjeku Centralne izborne komisije (CIK) osvojio 6.284 glasa. U stopu ga prati Nermin Kljajić (NES), član Disciplinske komisije FSBiH, sa 6.129 glasova.

VEZANI TEKST - Hronologija propasti: Ko je uništio KK Bosna i hoće li neko odgovarati?

Razija Mujanović, jedna od najboljih košarkašica u historiji naše zemlje koja se kandidovala ispred Koalicije država (Mirsad Hadžikadić-Platforma za progres-NB) osvojila je skromnih 900 glasova.

Kada su u pitanju glasovi za Parlament Federacije BiH, najviše glasova je osvojio Dario Knezović (HDZ), član Disciplinske komisije FSBiH, iz Širokog Brijega, koji je "brojao" do 13.047.

Bivši košarkaš Elmedin Konaković (NiP) osvojio je 11.831, dok je njegov stranački kolega džudista Amel Mekić ostvario daleko lošiji rezultat (2.815).

Azmir Husić, alfa i omega FK Tuzla City i član Izvršnog odbora FSBiH, ispred stranke SDA osvojio je 7.585 glasova, a odmah iza njega je stranački kolega i bivši član IO FSBiH Hamdija Abdić Tigar - 6.989. Kik bokser Salko Zildžić (SDA) osvojio je 4.514 glasova.

VEZANI TEKST - Da li su Vico Zeljković i Ivan Beus "izradili" Irfana Durića, ko je po Sarajevu tražio Fuada Čolpu?

Irfan Durić (NES), još jedan član IO FSBiH, ostvario je dobar rezultat sa 5.460 glasova. Legendarna Bibija Kerla (DF) dobila je 1.265 glasova.

Najviše imena sportista mogli smo pročitati na listama za skupštine. Trojku iz SDP-a za Skupštinu KS po broju osvojenih glasova predvodi bivši košarkaš Igor Stojanović (4.597 glasova), a iza njega su Kenan Magoda (3.074), predsjednik RSBiH, te bivši rukometni reprezentativac Enid Tahirović (1.187).

Denis Muhović, bivši prvak Evrope u karateu, kao kandidat SDA za Skupštinu KS osvojio je 4.227 glasova. Nekadašnji košarkaš Samir Avdić (NiP) za skupštinsku stolicu u istom kantonu osvojio je 2.279 glasova. Loš rezultat ostvario je bivši kik bokser Dževad Poturak (SBB) osvojivši samo 359 glasova.

VEZANI TEKST - Vlatko Glavaš prozvao FSBiH i Milorada Dodika: Reprezentativci ne žele igrati protiv Rusije

Kada je u pitanju borba za skupštinsku klupu u Tuzlanskom kantonu, od bivših sportista najbolji rezultat ostvario je bivši košarkaš Žarko Vujović (DF) sa 4.582 glasa, a podbacio je još jedan košarkaš Azur Korlatović (NiP) sa samo 373 glasa.

Kada su u pitanju sportisti u entitetu RS, ističu se dva imena kao kandidati SNSD-a za Narodnu skupštinu RS-a. Mladen Ilić, bivši golman Krupe i Borca, osvojio je 14.044 glasova, dok je Petar Jelić, nekadašnji mladi reprezentativac BiH i fudbaler Modriče, osvojio 1.764 glasa.

Neki od nabrojanih bivših sportista i funkcionera, koji su osvojili dovoljan broj glasova da u budućnosti odlučuju o sportistima i kolektivima i nemaju baš blistavu prošlost. Nadamo se da će ovaj put "biti pametniji" i učiniti nešto korisno za naše društvo, a da neće raditi za lični interes.