Juniorski kamp

Općina Centar besplatno ustupila terene za pripreme tenisera

Objavljeno: 19.07.2019. u 10:33

Nadam se da ćete i na predstojećim takmičenjima ostvariti dobre rezultate i da ćemo zajedno dijeliti radost vaših uspjeha, rekao je Ajnadžić

Teniski tereni na Koševu

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa direktoricom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabinom Špago obišao je teniske terene na Koševu gdje se održava teniski kamp u okviru priprema juniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za odlazak na pojedinačna evropska prvenstva u 2019. godini.  

Teniski savez Bosne i Hercegovine obratio se sa zahtjevom za korištenje teniskih terena Javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, a koja između ostalog, upravlja i teniskim terenima na Koševu. 

Cijeneći rezultate koje mladi sportisti iz Bosne i Hercegovine ostvaruju na domaćim i međunarodnim takmičenjima, načelnik Ajnadžić je donio odluku da Općina Centar i Centar za sport i rekreaciju budu domaćini i podrže organizaciju teniskog kampa u cilju priprema juniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za odlazak na pojedinačna evropska prvenstva u 2019. godini.  

Teniski kamp se održava na teniskim terenima Koševo od 16. do 20. jula, a reprezentativci koriste jutarnje i popodnevne termine. 

Načelnik Ajnadžić naglasio je da Općina Centar posvećuje pažnju mladima, a u okviru toga između ostalog ulaže značajna finansijska sredstva za sportiste, rekreativce i izgradnju i obnovu sportskih ploha i infrastrukture.

- Nadam se da ćete i na predstojećim takmičenjima ostvariti dobre rezultate i da ćemo zajedno dijeliti radost vaših uspjeha. Vi ste ambasadori ove zemlje i trudite se da nas uvijek predstavite u najboljem svjetlu, a ova lokalna zajednica će znati cijeniti i prepoznati dobre rezultate koje ostvarujete. Za svaki dobar plasman i medalju koju ostvarite na evropskom takmičenju Općina Centar će vas nagraditi - istakao je Ajnadžić i dodao da Općina Centar intenzivno radi na poboljšanju uvjeta na teniskim terenima za zaljubljenike ovog sporta, i da će nastojati u što prije ovaj prostor infrastrukturno urediti i natkriti po uzoru na velike teniske centre.

Dragan Dragičević, trener i član stručnog odbora Teniskog saveza Bosne i Hercegovine zahvalio se načelniku Ajnadžiću na podršci koja im, kako je naveo, znači mnogo, da se pripremimo za evropska takmičenja koja će se održati od 21. do 28. jula ove godine, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije