Optužnicom se prvoosumnjičenom Radomiru Niniću stavlja na teret da je tokom jula ove godine, na više mjesta na području općine Šekovići, iskoristio nesrazmjeru u godinama između sebe i žrtve, kao i njeno nemoćno stanje, i sa njom više puta izvršio obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju.

Drugoosumnjičenoj Radi Trišić stavlja na teret da je također tokom jula ove godine, u svojoj porodičnoj kući, koja se nalazi u mjestu Sučani, općina Šekovići, kamerom svog mobitela snimila obljubu ili sa njom izjednačenu spolnu radnju, koju je Ninić počinio nad žrtvom, a zatim fotografije podijelila putem Facebooka i dostavila putem aplikacije "Messinger" građanima općine Šekovići. Osim toga, jednu od snimljenih fotografija neutvrđenog dana je u frizerskom salonu "Vanja" pokazivala osobi O.V.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a na prijedlog Tužilaštva, produžio je pritvor za oboje osumnjičenih.

Po tom rješenju, Niniću pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, najduže dvije godine, odnosno još godinu i šest mjeseci, a za drugoosumnjičenu Trišić uz kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca.

Pritvor je Niniću produžen jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti, s obzirom na način izvršenja krivičnog djela i njegove posljedice, a za Trišić zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od njenog bjekstva.