Presuda

Optuženi za ubistvo Ramba iz Ilijaša oslobođeni krivice

Objavljeno: 14.03.2019. u 15:46 Autor: B. P.

Sinanoviću, Haliloviću i Hasanoviću je ukinut i pritvor, u kojem su se nalazili od trenutka hapšenja

FOTO: Arhiv

Kantonalni sud u Sarajevu danas je donio oslobađajuću prvostepenu presudu za Armina Halilovića, Damira Hasanovića i Munira Sinanovića, optuženih za ubistvo Nijaza Hasanovića, zvanog Rambo, u augustu 2017. ispred noćnog kluba "Cool" u Ilijašu.

Kako nam je potvrdio advokat Izet Baždarević, koji je u ovom predmetu zastupao Sinanovića, ovakva presuda je donesena zbog nedostatka dokaza. 

- Smatram da je Sud donio zakonitu i pravdenu odluku, s obzirom na to da se radilo o tuči u kojoj je učestvovalo više osoba u kasnim noćnim satima, te da su svi bili pod utjecajem alkohola. Sud je pravilno zaključio da nije mogao utvrditi ko je stvarno nanio teške povrede Hasanoviću usljed kojih je on preminuo. Odbrana je sve vrijeme imala tezu da se radilo o tipičnoj svađi osoba u alkoholiziranom stanju, a Sinanović tu čak nije ni prilazio - kazao je Baždarević.

U ovom slučaju, optuženog Damira Hasanovića zastupali su advokati Jasmin Džaferović i Jasmina Iftić.

Dodao je da je presudom svoj trojici ukinut pritvor, u kojem su se nalazili od trenutka hapšenja.  

Rambo je ubijen 20. avgusta 2017. godine, oko dva sata nakon ponoći, ispred noćnog kluba "Cool". Osim njega, te noći stradao je i Meho Ibišević.

Rambo je u jednom momentu izvadio nož i ubo Ibiševića, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo. Prema navodima optužnice, Sinanović i ostali optuženi potom su počeli da udaraju Ramba nanijevši mu tom prilikom teške povrede, od čijih je posljedica umro.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije