open-navfaktor-logo
search
Zločin u Ahatovićima
Optužnica za ubistvo komšije: Šabić držao Čardakovića dok ga je njegov sin ubadao nožem
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Aldina Šabića (21) i Senada Šabića (52) zbog ubistva i nanošenja lakih tjelesnih povreda.
08.02.2021. u 12:29
get url
text

Njih dvojica se optužnicom terete za ubistvo 45-godišnjeg Midhata Čardakovića i nanošenja povreda njegovoj supruzi Enisi u augustu prošle godine u sarajevskom naselju Ahatovići.

VEZANI TEKST - Mještani Ahatovića kod Sarajeva u šoku: "Čovjek je ubijen na kućnom pragu, ni kriv ni dužan"

Prema optužnici, Šabići su 12 augusta prošle godine, oko 23 sata i 30 minuta došli pred kuću Čardakovića, koji su im dalje komšije.

- Prvobitno su nasrnuli na njega, a potom ga usmrtili tako što mu je Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio povrede na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini. Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad držao ga je, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se. Nakon što je supruga oštećenog dotrčala da pomogne suprugu, optuženi Aldin Šabić ubo je u predjelu leđa nanijevši joj laku tjelesnu povredu - saopćilo je Tužilaštvo KS.

Kako se neposredno nakon ovog događaja moglo čuti od mještana, Čardakovići su nastradali zbog međusobnog sukoba njihovih komšija koji žive par stotina metara dalje, sa kojim, kako su ustvrdili, Midhat i njegova supruga nisu imali ništa.

Policija je nakon zločina pronašla i uhapsila Senada Šabića (51), njegovog sina Aldina (20) i njegovog prijatelja Hameda Šutrovića (21).

Kako se tada moglo čuti, nakon što su se međusobno sukobili, Šutrović je dotrčao do dvorišta Čardakovića, koji je izašao iz kuće kako bi vidio šta se dešava, te ih upozorio.

Oni su se, međutim, tada okomili na njega, a što je na kraju rezultiralo tragedijom.

{$galerijaFotografija}

- Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženima - saopćila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Tužilaštvo KS ubistvo Ahatovići 13.08.2020
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.