Orbanova stranka i dalje ima ogromnu prednost. Sigurna je dvotrećinska većina u parlamentu.

Prema rezultatima na 74.52 posto obrađenih mjesta Fidesz ima 135 zastupnika, Ujedinjeni za Mađarsku 57 zastupnika i Pokret naša domovina sedam zastupnika.

VEZANI TEKST - Prve projekcije rezultata u Mađarskoj: Orbanu i četvrti premijerski mandat?

- Dragi prijatelji, izvojevali smo jako veliku pobjedu. Velika pobjeda, da se vidi i s Mjeseca, a i iz Brisela - rekao je Orban koji se obratio javnosti i proglasio pobjedu na izborima.

- Moram se zahvaliti našim volonterima. Njih više od 100 hiljada je radilo da bismo večeras mogli slaviti. Nisu bili plaćenici nego volonteri, Dragi prijatelji ovo nije vrijeme pametovanja, to je večer sreće. Dajmo slobodu našim osjećajima... ali ipak toliko možemo dati i umu da s današnjom večeri, da smo pobijedili 2010., 2014., kada su nas izazvali, 2018. kada su se ujedinili protiv nas prvi put, i 2022. kada su se svi ujedinili protiv nas.

Neka se zapitaju kako. Ako ne nađu odgovor, treba pitat dragoga Boga kako smo ostvarili najveći rezultat ikad? Badava im razne zakulisne igre, ipak srce pobjeđuje. To je pobjeda mađarskog srca. Moram svakako istaknuti da su velike međunarodne organizacije bile protiv nas. Možemo im samo poručiti: svaki cent koji su dali mađarskoj ljevici je novac bačen kroz prozor.

Pobjeda će ostati zapamćena do kraja našeg života jer sada je trebalo pobijediti najsložnije neprijatelje, ljevice u zemlji i ljevicu u inostranstvu, medije vani, Sorošev novac čak i ukrajinskog predsjednika. Toliko neprijatelja nikad nismo imali. Ali ne postoji novac koji nas može zaustaviti ako smo složni! Ako smo zajedno preći ćemo i preko najvećeg zida.

Prije nego nas ubije Božja hladnoća želim vam reći, odbranili smo slobodu i nezavisnost Mađarske, naše djece i naših porodica, mada ne znam rezultate referenduma

Dragi prijatelji nemojte zaboraviti, u svijetu imamo i prijatelje koji su učinili sve i pomogli nam u proteklim mjesecima. Ovu pobjedu želimo posvetiti i njima. Kršćansko-demokratska i nacionalistička politika i domoljublje je pobijedilo. To nije prošlost, recimo Evropi, to je budućnost. Mađarska će uvijek biti prva nama! Bog iznad nas, Mađarska ispred svega, naprijed Mađari - prenosi N1 Orbanov govor.