open-navfaktor-logo
search
Sukob navijača
Osam osoba uhapšeno nakon nereda u Mostaru, svi iz Sarajeva
Osam osoba uhapšeno je nakon nereda navijača koji su u subotu poslijepodne izbili u Mostaru, nakon prijateljske utakmice NK Ljubuški - FK Sarajevo.
23.01.2022. u 14:03
get url
text

- Kod njih pet su nađeni drveni predmeti, odnosno palice za koje se pretpostavlja da su trebali koristiti prilikom nereda. Nad njima se provodi kriminalistička istraga - kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

VEZANI TEKST - Navijački sukobi u Hercegovini: U Mostaru, nakon potjere, uhapšena trojka koja je autom nasrnula na mladića

Dodao je da nema povrijeđenih, osim mladića (2004.) koji se nalazi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar nakon što su tri osobe iz Sarajeva prilikom nereda na njega nasrnule vozilom. Te tri osobe iz automobila su potom uhapšene.

Marić kaže da su svi uhapšeni iz Sarajeva.

Neredi su počeli kada su navijači Sarajeva na poluvremenu utakmice u Ljubuškom vidjeli da im neko uništava vozila kojim su došli na utakmicu. Uslijedio je obračun sa navijačima Zrinjskog, u jednom momentu su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja, srećom bez posljedica. Sukob se nastavio u Mostaru, gdje je policija spriječila veću tuču.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.