open-navfaktor-logo
search
Klub SDA
Osmanović pojasnio: Zvizdić zasad ostaje u rukovodstvu Zastupničkog doma Parlamenta BiH
Denis Zvizdić, prvi zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zasad ostaje u rukovodstvu ovog doma. Zvizdić je početkom jula napustio SDA, a upravo je na prijedlog Kluba SDA izabran u kolegij doma.
26.07.2021. u 14:40
get url
text

- Zasad nema inicijative za smjenu Zvizdića. Sutra na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH neće biti ovog pitanja. Za dalje ćemo vidjeti. Sve je komplikovanija situacija. Ali zasad, dakle, to miruje – rekao je danas Adil Osmanović, šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

VEZANI TEKST - Zvizdić: Napustio sam SDA, bit ću nezavisni zastupnik, moguće je da se kandidujem za Predsjedništvo BiH

Zvizdić, prema kalendaru, od 6. augusta treba da preuzme i predsjedavanje Zastupničkim domom i na toj poziciji zamijeni Borjanu Krišto (HDZBiH), s obzirom na princip da se članovi kolegija doma na poziciji predsjedavajućeg rotiraju svakih osam mjeseci.

Zvizdić je, kada je napustio SDA, rekao da neće podnijeti ostavku na mjesto člana kolegija jer bi to, smatra, išlo na štetu Bošnjaka, ali da nema ništa protiv toga da se pokrene procedura njegove smjene.

Trenutno zvanično djeluje kao samostalni zastupnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.