open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog lažne vozačke dozvole
Nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu oglasio je krivim Bojana Božića zbog krivičnih djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem i krivotvorenje isprave.
28.02.2020. u 14:18
get url
text
get url
text

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedanaest mjeseci.

VEZANI TEKST - Osumnjičeni za malverzacije s vozačkim dozvolama u Sarajevu ostaju iza brave
 
Optuženi se tereti da je polovinom 2018. godine stupio u kontakt s jednom osobom za koju je imao saznanja da može posredovati pri izdavanju vozačke dozvole bez položenog ispita.

Optuženi Božić prvobitno je došao iz Republike Slovenije kako bi zbog dobijanja vozačke dozvole promijenio mjesto prebivališta u Općini Novo Sarajevo, koje je do tada imao u Općini Maglaj. Ljekarsko uvjerenje koje je izvadio predao je posredniku kojeg je zauzvrat zaposlio u Sloveniji.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičena referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Novo Sarajevo obradila je nepotpisan zahtjev za izdavanje vozačke dozvole Božiću bez dokaza o položenom vozačkom ispitu.

Na taj način mu je pribavila vozačku dozvolu na koju nije imao pravo i koja je sadržavala neistinite podatke o položenom vozačkom ispitu, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.