open-navfaktor-logo
search
Bez navijača
Otkriven plan: Pod ovim uvjetima će se Bundesliga igrati od 9. maja
Bundesliga mogla bi se nastaviti 9. maja, a radna grupa Njemačke fudbalske lige razvila je koncept za igranje bez navijača koji se sastoji od dva dokumenta. Jedan opisuje uvjete pod kojima se ponovo može igrati, a drugi, koji sadrži 41 stranicu, sugerira moguće procese.
22.04.2020. u 11:54
get url
text

Pravila, u čijem posjedu je bio Spiegel, predviđaju koliko ljudi može biti na stadionu, kako se mora ponašati osoblje, o kojim higijenskim uvjetima igrači i treneri moraju voditi računa kod kuća, kako moraju biti opremljeni prostori za treniranje.

I TV osoblje na stadionu mora ispunjavati određene uvjete, a svi će popunjavati i upitnike o koronavirusu.

Na terenu se moraju primjenjivati drastične mjere. Bez djece u pratnji, bez maskota, bez timskih fotografija, bez rukovanja...

Ljekari su dali upute i kako se klubovi trebaju ponašati u slučaju da neko u timu bude pozitivan na COVID-19. Potrebno je odmah ne iznositi informacije u medije, a ekipe bi trebale osigurati i dovoljno veliki roster u finišu sezone.

Na stadionima će biti prisutno oko 300 ljudi, podijeljenih u tri sezone. Tokom utakmica stručnjaci na terenu predviđaju prisustvo 98 sudionika, uključujući 22 fudbalera, 18 zamjena i pet arbitara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.