open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade ZDK
Otkupljivačima jagodičastog voća 90 hiljada maraka poticaja
Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je odluku za isplatu poticaja otkupljivačima jagodičastog voća iz ovog kantona za 2021. godinu u iznosu od 90 hiljada 469,24 maraka. Sredstva su dodijeljena putem javnog poziva, a pravo na poticaje ostvarilo je 11 otkupljivača jagodičastog voća.
23.12.2021. u 13:53
get url
text

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić rekao je da je ovom odlukom okončana realizacija ovogodišnjeg Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi u rekordnom iznosu od 3 miliona 444.035,00 KM, a odnosi se na animalnu i biljnu proizvodnju, prerađivače i otkupljivače, kapitalne investicije i ostale vrste podrški u poljoprivredi.

- Pozivam poljoprivrednike na strpljenje, jer sve ono što je odobreno na Vladi je u proceduri isplate, koja će krenuti vrlo brzo i biti završena do sredine januara - rekao je Hadžić.

Naglasio je da će u januaru, a nakon usvajanja budžeta za 2022. godinu, biti donesen novi program poticaja u poljoprivredi, koji će obuhvatiti oko 80 posto postojećih mjera poticaja, dok će preostalih 20 posto mjera biti usaglašavano sa poljoprivrednim proizvođačima vodeći računa da to budu mjere koje će biti najefikasnije i najefektivnije u 2022. godini, navodi se u saopćenju Press službe ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.