Hanikah

Otvorena izložba radova Internacionalne umjetničke kolonije

Objavljeno: 13.09.2018. u 10:45

Izložba radova stvaranih tokom šeste Internacionalne umjetničke kolonije "Sarajevo 2018" otvorena je sinoć u Gazi Husrev-begovom Hanikahu u Sarajevu

Učesnike kolonije fasciniraju Sarajevo, Mostar i Počitelj

Organizatorica Kolonije Mirsada Baljić kazala je Feni da se na izložbi predstavlja 19 umjetnika iz Turske, Kipra, Grčke, Velike Britanije, Kosova, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Tokom osam dana trajanja Kolonije nastalo je 50 radova, u tehnici akril i ulje na platnu koje posjetioci mogu vidjeti do 21. septembra - rekla je Baljić.  

Prenoseći utiske  umjetnika, učesnika kolonije, Baljić kaže kako ih fascinira Sarajevo, prekrasni ambijent u Hanikahu, dok oni koji dolaze već treći put otkrivaju nove čari BiH, kao što su Mostar i Počitelj.

Jedna od njih je profesorica slikanja Univerziteta Gazi u Ankari Birsen Ceken Yildirim iz Turske koja se predstavila sa tri rada u akrilu.

- Na svim slikama je Mostar, Stari most i okolina, jer me to najviše dojmilo - istakla je i dodala kako treći put učestvuje u Koloniji, a ranije je slikala Hanikah i sarajevske zvekire. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije