U nedjelju, 1. decembra, sa početkom u 19.30 sati, u Akzent teatru (Theater Akzent) u Beču, bit će izvedena komedija "Ožalošćena porodica" rađena po tekstu Branislava Nušića, u režiji Ahmeda Imamovića.

"Ožalošćena porodica" je zanimljiva komedija o jednoj "ožalošćenoj" grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila. U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti koji se takmiče lažima i cinizmom – na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala, ali i lukava pamet.

U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Sead Pandur, Ermin Sijamija, Alen Muratović, Vedran Đekić, Sanela Pepeljak, Mediha Musliović, Amra Kapidžić, Nisveta Omerbašić, Vedrana Božinović, Merima Lepić-Redžepović.

Organizator gostovanja predstave je Kulturno i sportsko društvo Zagreb iz Beča u saradanji sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Austriji.