Koncert pod motom "Naši snovi su preveliki da bi ih ratovi uništili" održan je u organizaciji Generalne uprave za mlade i kulturu u Gazi. Muzičari, među kojima je bio veliki broj mladih, pjevali su poznate palestinske pjesme. Koncert održan na ruševinama višespratnice slušao je veliki broj ljudi.

Organizator koncerta, Fatima al-Askeri, rekla je da im je cilj koncertom poslati humanu poruku značaja mira, života i okončanja izraelskih napada na Palestince. Poručila je da Palestinci vole život te da će i dalje ostati na svojoj zemlji uprkos žrtvama i razaranju.

Istakavši da ratovi sigurno ne mogu utišati glasove za slobodu u Gazi te da će i dalje, čak i na ruševinama zgrada, nastaviti pokazivati svoju kreativnost i kulturu drugim ljudima, kazala je da se Palestinci u Gazi "bore za opstanak".

Zgrada Hanadi koja je imala 12 spratova i u kojoj su živjeli civili u četvrti Rimal na zapadu Gaze, srušena je nedugo nakon izraelskih napada 11. maja.

Napadi koje je Izrael na Pojas Gaze pokrenuo 10. maja, dogovorom o prekidu vatre postignutim s Hamasom, obustavljeni su 21. maja u dva sata iza ponoći.

U napadima koje je Izrael izveo na Gazu poginulo je 254 Palestinaca, među kojima je 66 djece i 39 žena, a ranjeno je 1.948 osoba. Nekoliko hiljada objekata je potpuno srušeno ili je oštećeno do te mjere da se ne mogu koristiti.