Podrška zločincima

PDP-ova zastupnica Jelena Trivić na Facebooku slavi zločinca Dražu Mihailovića

Objavljeno: 17.10.2019. u 11:24

Trivić podsjeća da je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Mihailović osuđen na smrt, a proces koji je vođen protiv njega naziva "montiranim"

Zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić je, sudeći prema istupima na društvenim mrežama, velika obožavateljica četničkog komandanta Dragoljuba Draže Mihailovića. Svoje emocije prema ovom osuđenom zločincu je podijelila nakon odgledanog filma o "prvom gerilcu porobljene Evrope".

- Godinama su nam laž servirali kao istinu. Rehabilitacija generala Jugoslovenske vojske u otadžbini samo je djelimično ispravila historijsku nepravdu. Dražin patriotizam i danas može biti zvijezda vodilja. Oni koji bivaju proglašavani za izdajnike često postaju nacionalni heroji – napisala je Trivić na društvenoj mreži Facebook.

Trivić podsjeća da je Viši sud u Beogradu poništio presudu kojom je Mihailović osuđen na smrt, a proces koji je vođen protiv njega naziva "montiranim".

- Saveznici, prije svega Velika Britanija i SAD, učinili su veliku historijsku grešku stavljajući se na stranu komunista u Drugom svjetskom ratu, isključivo zarad svojih interesa – tvrdi PDP-ova zastupnica.

Reagirajući na kritike korisnika društvenih mreža, Trivić je kazala da su oni zapravo "pokazali svoje pravo lice".

- To je da su za njih dobri Srbi samo oni koji poriču svoju nacionalnu pripadnost. Ja to ne želim da radim – napisala je uzdanica opozicije u entitetu RS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije