open-navfaktor-logo
search
Potvrdio ambasador
Pedeset hiljada vakcina iz Kine stižu u BiH do kraja mjeseca
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković danas je razgovarala s ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom koji je najavio da će transport 50.000 doza vakcina protiv koronavirusa, koje je ova azijska država donirala BiH, započeti 24. aprila te da će stići do kraja ovog mjeseca.
16.04.2021. u 15:28
get url
text

- Ambasador Ji Ping je dodao da će obaviti razgovore i sa predstavnicima nadležnih institucija u našoj zemlji, kako bi bili dogovoreni detalji oko isporuke i primopredaje vakcina.

Ministrica Turković je izrazila zahvalnost Narodnoj Republici Kini za značajnu donaciju vakcina, te naglasila da građani naše zemlje duboko cijene kontinuiranu pomoć u borbi protiv pandemije.

Tokom sastanka je istaknuto da je također ostvaren napredak kada je u pitanju komercijalna nabavka vakcina iz Kine, te da se isporuke za našu zemlju očekuju u narednim sedmicama.

Ministrica Turković i ambasador Ping su razgovarali i o izazovima i posljedicama s kojima se suočavaju dvije zemlje u vrijeme pandemije, te je posebna važnost posvećena ekonomskom oporavku i investicijama, posebno u sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom - navodi se u saopćenju Ministarstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.