open-navfaktor-logo
search
Aplikacija
Pet novih ili ažuriranih Viber funkcija: Da li ih sve već koristite
Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Bez obzira na to, veliki broj korisnika ne upotrebljava sve opcije koje ova aplikacija pruža.
25.08.2020. u 21:48
get url
text

Date su neke nove mogućnosti a neke su ažurirane.

Grupni audio i video pozivi

Takozvani "konferencijski pozivi" su sve traženiji u posljednje vreme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa.

Na Viberu je zbog toga nedavno povećan broj sagovornika u grupnim audio pozivima, prvo na 10, a zatim na 20. Video pozivi također sada mogu da obuhvate do 20 ljudi.

Viber za desktop

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za korištenje i na kompjuteru. Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinhronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumijeva.

Kreiranje vlastitih stikera

Koristeći stiker editor funkciju, možete da mijenjate oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emotikonima ili drugim stikerima. Ovakav stiker paket može sadržavati do 24 stikera, a dostupan je i za Android i za iOS.

Poruke koje nestaju

Jedna od novih funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu samouništavajuće poruke. Korisnicima je omogućeno da podese tajmer na određeni vremenski interval za poslanu poruku, poslije koje će se poruka sama obrisati. Odbrojavanje za brisanje počinje od momenta kada primalac pročita poruku.

Moje bilješke

Još početkom 2020. godine Viber je predstavio opciju Moje bilješke.

To je poseban dio unutar chatova u kojem možete kreirati i organizovati svoje obaveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove, koje će vam biti na dohvat ruke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.