open-navfaktor-logo
search
Digitalna revolucija
Pet stvari koje će se dogoditi na internetu u 2020. godini
Podaci su prikupljeni na temelju ponašanja korisnika interneta i ukazuju na to da će u budućnosti dosadašnje marketinške strategije postepeno slabjeti, a da će na njihovo mjesto doći vrijednost, transparentnost i personalizirani sadržaj, koji će biti od značaja za opstanak kompanija
28.12.2019. u 21:38
get url
text
Foto: Ilustracija

U vrijeme digitalne revolucije sve se mijenja nevjerojatnom brzinom pa će mnoge stvari koje su danas popularne već sutra biti zastarjele. Stranica eMarketer napravila je, na temelju događaja u ovoj godini, izvještaj o digitalnim trendovima koje bi trebalo ispratiti u 2020., piše Business Insider.

Podaci su prikupljeni na temelju ponašanja korisnika interneta i ukazuju na to da će u budućnosti dosadašnje marketinške strategije postepeno slabjeti, a da će na njihovo mjesto doći vrijednost, transparentnost i personalizirani sadržaj, koji će biti od značaja za opstanak kompanija.

Kako zahtjevi korisnika utječu na digitalno oglašavanje, od presudnog je značaja da se prate njihove potrebe.

Prema trenutačnim predviđanjima, ovih pet trendova obilježit će godinu koja je pred nama.

1. Glasovne naredbe

Tehnologija glasovnih naredbi napredovat će i potisnuti dosadašnje načine pretrage sadržaja na internetu.

2. Googleova konkurencija postaje jača

Google će ostati dominantna platforma za pretraživanje interneta, ali neki korisnici prebacit će se na druge pretraživače, što u sljedećim godinama može izazvati probleme za ovu kompaniju.

3. Online servisi potiskuju klasičnu televiziju

Tradicionalni TV servisi ostat će bez gledatelja zbog online servisa kao što su Netflix i Hulu, zbog čega će oglašivači morati promijeniti svoje strategije.

4. Korigiranje pravila o privatnosti korisnika

Pitanja privatnosti, o kojima se skoro stalno govori u vijestima i na društvenim mrežama, dovest će do toga da platforme promijene svoju dosadašnju praksu prikupljanja podataka svojih korisnika pa će stavke koje široki auditorij ne prihvaća morati biti korigirane.

5. Broj korisnika Facebooka se smanjuje

Broj korisnika Facebooka nastavit će se smanjivati i oglašivači će morati krenuti za njima kako bi zadržali publiku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.