open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Pješak udaren na Dobrinji ima po život opasne povrede, vozač "mercedesa" uhapšen
Sarajevska policija uhapsila je državljanina Srbije E. Č. (1982) iz Sjenice, koji je jučer u naselju Dobrinja automobilom "mercedes" udario i teško povrijedio pješaka, potvrđeno je iz MUP-a KS.
12.01.2023. u 10:11
get url
text

Pješak, 32-godišnji A. A. iz Sarajeva, tom prilikom je zadobio povrede opasne po život. Njemu je pomoć ukazala ekipa Hitne pomoći, koja ga je potom prevezla u sarajevski Klinički centar, gdje je zadržan na Klinici za neurohirurgiju.

Ova nesreća dogodila se jučer u 14.40 sati, u ulici Grada Bakua.

Kako se neposredno nakon nesreće moglo čuti od očevidaca, pješak je prelazio ulicu na obilježenom pješačkom prijelazu, nakon što mu je vozilo sa oznakom autoškole stalo kako bi prešao ulicu. Tada je, međutim, vozač "mercedesa", koji je išao iza vozila autoškole zaobišao to vozilo i udario mladića.

Ti detalji nisu zvanično potvrđeni iz policije.

- Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. (teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. u vezi stava 1. (ugrožavanje javnog saobraćaja), u 18 sati, vozač E. Č. je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS.

Dodali su da pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.