Roditeljska kuća je više od pukog smještaja, ona je drugi dom, utočište i mjesto gdje teško oboljela djeca imaju priliku boraviti u porodičnoj atmosferi zajedno za svojim roditeljima, braćom i sestrama i porodicom. 

Kako je pandemija COVID-19 utjecala na cjelokupno društvo tako ni ovaj projekat nije izuzetak, ali smo uspješno uspjeli savladati sve prepreke i započeti sa projektom izgradnje Roditeljske kuće Tuzla.

S radošću šaljemo poruku da su radovi u toku te da idu po utvrđenom planu. Ukoliko bude sve išlo po planu njeno otvorenje možemo očekivati u 2022. godini.

Roditeljska kuća u Tuzli će imati 400 kvadratnih metara životnog prostora, pet apartmana gdje će istovremeno moći boraviti pet porodica, dnevni boravak, kuhinju, vešeraj i druge zajedničke prostorije. Što je najvažnije od svega navedenog ona pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje.

Najveću zahvalnost dugujemo narodu Kuvajta i Generalnom sekretarijatu za vakufe države Kuvajt, koji su dali 800 hiljada maraka za njenu izgradnju. Naša djeca i njihovi roditelji zahvalni su što su ovom i ranijim donacijama pomogli u ostvarenju njihovog sna da imaju svoj drugi dom. Ponosni smo da već niz godina imamo uspješnu saradnju sa Vakufskom direkcijom IZ u BiH, koja je i ovaj put nesebično i iskreno posredovala i dala punu podršku kako bi se ova sredstva osigurala.

Također, zahvalnost pripada i Vladi TK, Skupštini TK, UKC-u Tuzla, ambasadoru projekta fudbaleru Miralemu Pjaniću te drugim institucijama i dobrim ljudima koji pomažu, saopćeno je iz Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.