open-navfaktor-logo
search
Aktuelni i zanimljivi
Počelo emitovanje programa u okviru nove/jesenje programske sheme TVTK
Radio-televizija Tuzlanskog kantona od 21. septembra u 06:00 sati pčela je sa emitovanjem programa u okviru nove/jesenje programske sheme, koja je u u značajnoj mjeri inovirana sa novim, te unaprijeđena sa već od ranije poznatim sadržajima i emisijama koje ste rado gledali i pratili u  programu TVTK.
21.09.2020. u 09:39
get url
text

Nova/jesenja programska shema Televizije Tuzlanskog kantona donosi nam niz novih emisija i sadržaja, kako vlastite, tako i domaće i strane produkcije.

- Ko rano rani... budi se uz jutarnji program Radio- televizije Tuzlanskog kantona već od 21. septebra od 6 sati i 30 minuta. kada nastavljamo sa našim i Vašim jutarnjim programom u inoviranom izdanju, kako bi odgovorili svim Vašim očekivanjima i preporukama. Od 28. septebmbra u popodnevnom terminu od 17 sati na isti način nastavljamo sa inoviranim izdanjem Dnevnog magazina, koji će ponedjeljkom biti posvećen izvještajima sa sportskih terena od prethodnog vikenda - ističu iz TVTK.

Dnevnik 2 nastavljaju emitovati u istom terminu svakodnevno od 19 sati, ali u nešto dužem i drugačijem izdanju kako bi ponudili što više aktuelnih informacija i odgovora na aktuelna pitanja.

Također, aktuelnim temama se bave i kroz dijaloške emisije Aktelno i Intervju utorkom i četvrkom od 21 sat. Nove obrazovne priče donose kroz emisiju Putokaz utorkom od 18 sati, a dokumentarne kroz Pečat u vremenu i Hod vijekova četvrtkom od 18 i subotom od 18 sati i 15 minuta. Povratak i dalje gledajte petkom, a Eko sat i Agro kanal subotom u popodnevnom terminu.

Bosnoljublja su na programu srijedom od 20 sati, Svjetla pozornice nedjeljom od 8:00,  a Sport klub nedjeljom od 21 sat i 30 minuta. Pored emsija vlastite produkcije u novoj programskoj šemi su pripremili bogat filmski, serijski, dokumentarni i dječiji program.

- Od ponedjeljka počinjemo emitovanje telenovele Zlatno srce od 21:00, porodične serije za djecu i odrasle Crni ljepotan od 16:30, te serije Tajkuni od 20 sati. Svako veče od 21 sat i 45 minuta za Vas smo pripremili hit filmove različitih žanrova sa premijernim emitovanjem u našem programu. Historijsku seriju o Rimskom carstvu gledajte petkom od 21, a krimi seriju o detektivu Georgeu Gentlyju nedjeljom od 16 sati i 30 minuta - dodaju iz TVTK.

Dječiji program je svakodnevno prožet zanimljivim animiranim i igranim serijalima od od 10:30, 13:30 i 18 sati i 45 minuta. U novoj programskoj šemi nastojat će biti aktueleni, zanimljivi i inovativni... Stoga i ove jeseni svakodnevno budite uz program Radio-televizije Tuzlanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.