Stanje na putevima

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

Objavljeno: 25.08.2018. u 08:03

U Bosni i Hercegovini kolovoz je mjestimično vlažan, a magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni put M-18 Semizovac- Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Izačić, Doljani, Neum 1 i Bosanski Brod. Zadržavanja na ostalim graničnim prijelazima za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije