open-navfaktor-logo
search
Hvale vrijedan gest
Policijske službenice osigurale 300 paketića za djecu bez roditeljskog staranja
Udruženje Mreža policijskih službenica provodi humanitarnu akciju u kojoj učestvuju policijske službenice iz policijskih agencija širom Bosne i Hercegovine, koje su osigurale 300 paketića za djecu bez roditeljskog staranja.
22.12.2020. u 14:33
get url
text

Dječica su napisala pisma Djeda Mrazu, koja je njihova želja za predstojeće praznike, a svaka policijska službenica preuzela je po jedno pismo i s mnogo ljubavi ispunila želju djetetu. Dječica su oduševljena što će ove godine njihove želje ispuniti policijske službenice, pa su u nekim od pisama zahvaljivala policajkama.

Predsjednica udruženja Kristina Jozić i policijska službenica Martina Milas, danas su dostavile poklone za djecu smještenu u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Ivan Pavao II" - Vionica, Međugorje, a nakon toga slijedi isporuka paketića djeci u Majčinom selu u Međugorju, Udruženju Kutak sreće – udruga  osoba s invaliditetom u ZHK i Javnoj ustanovi Dječiji dom Mostar.

Inicijativu je pokrenula policijska službenica Milas, aktivna članica udruženja iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona, a odazvale su se policijske službenice iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Federalne uprave policije, Policije Brčko distrikta BiH, Sudske policije FBiH, MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Posavskog kantona i MUP-a Tuzlanskog kantona. U akciju su se uključili i pripadnici Specijalne policije MUP-a ZHK, te zaposleni u Domu zdravlja Vrazova u Sarajevu.

- Ponosni smo što smo kroz ovu akciju uspjeli razveseliti 300 mališana koji su u potrebi i pokazali humanu stranu policije, što će, između ostalog, doprinijeti povećanju povjerenja djece u policijske strukture i stvaranju partnerskog odnosa - zaključili su iz Udruženja Mreža policijskih službenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.