open-navfaktor-logo
search
Reakcija
PoMAK: Pristupanje vijećnika Narodu i pravdi nema nikakve veze sa principima
U isto vrijeme članovima PoMAK-a, ali i drugim političkim strankama u Bihaću, poznati su stvarni razlozi istupanja pomenutog vijećnika koji se u PoMAK-u zadržao punih šest mjeseci
20.12.2019. u 19:49
get url
text

Nakon što je objavljeno da su vijećnici Gradskog vijeća Bihać Dinko Bećirspahić i Sanel Havić napustili Pokret za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK te da su se pridružili Narodu i pravdi, PoMAK se oglasio saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

- Nakon članstva u DF-u, prelaska u SBB, zatim u PoMAK i posljednjeg ali ne i konačnog pristupanja Narodu i pravdi, beskrajni transferi vijećnika Bećirspahića teško se mogu pravdati bilo kakvim principima.

U isto vrijeme članovima PoMAK-a, ali i drugim političkim strankama u Bihaću, poznati su stvarni razlozi istupanja pomenutog vijećnika koji se u PoMAK-u zadržao punih šest mjeseci.
Naime, vijećnik Bećirspahić bojkotiranje sjednica Gradskog vijeća Bihać svojim nedolascima započeo je mnogo ranije nego je PoMAK potpisao sporazum "10 projekata za Bihać" sa SDA, a njegova odluka vezana je isključivo za nepotistički zahtjev lične prirode koji mu PoMAK nije ispunio.

Bećirspahića i javnost podsjećamo da je upravo on, dok je bio član SBB-a, tokom i nakon lokalnih izbora 2016. godine djelovao kao partner sa SDA i to duži vremenski period.

Vijećnici Dinko Bećirspahići i Sanel Havić postali su samo pijuni u rukama lokalnog tajkuna Halila Bajramovića koji svojim političkim šefovma u Sarajevu nije uspio isporučiti nikakav rezultat tokom izbornog procesa, pa je bio prinuđen da pribjegne metodama transfera političara koji su tome skloni.

Upravo iz tih razloga u narednim danima Narodu i pravdu očekuje još jedan "principijelni" transfer, a radi se bivšem predsjedavajućem Skupštini USK Aganu Buniću poznatom po kompromitirajućem video uratku na Pornhub-u i smijenjenom direktoru BH Pošte Kasimu Mulaliću koji su prije proteklih Općih izbora iz SDA prešli u SBB, a zbog kojih je vijećnik Bećirspahić tada napustio SBB. Toliko o principima – zaključuju iz POMAK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.