Petak, 09.12.2022.
FOTO: Damir Hodžić

Porodica ubijenog i radnici doma u Nedžarićima okupili se pred zgradom, policija traga za ubicom

Policija Kantona Sarajevo je u 11:35 sati obaviještena o smrtnom slučaju u Studentskom domu Nedžarići. 

Jedna osoba je ubijena, zvanično je potvrđeno iz MUP-a KS, a za osumnjičenim za ubistvo se traga. 

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, uposlenik Studentskog doma u Nedžarićima nožem je izbo svog kolegu ispred lifta. Ubijeni je bio jedan od rukovodilaca, a njegovi inicijali su A. Š. Na terenu je i dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja rukovodi uviđajem.

Studenti ispred zgrade s nevjericom komentiraju šta se desilo. Između ostalog, oni kometiraju kako su ranije upozoravali na probleme u Studentskom centru, pa i nefunkcionalnost menadžmenta. Pojedini studenti komentiraju da je ovo posljedica nesređenih odnosa i problema među rukovodećim ljudima u Studentskom centru. 

Ubrzo nakon ubistva pred zgradom Studentskog doma Nedžarići, osim policije, okupio se i veliki broj uposlenika i stanara. Na mjesto događaja su došli i članovi porodice ubijenog. 

-Hitna pomoć je u 11.45 sati konstatovala smrt čovjeka. Konstatovali su da je smrt nastupila nasilnim putem. Radi se osobi A. Š. Rođen je 1976. godine. Niko od studenata nije stradao, osoba koja je stradala je uposlenik Studentskog centra. Policiji je poznat identitet osobe koja se sumnjiči za ubistvo. Više informacija ćemo imati nakon uviđaja kojim rukovodi kantonalna tužiteljica - rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh