open-navfaktor-logo
search
Opći izbori
Poznat sastav Skupštine TK: SDP i SDA u najboljoj poziciji
Prema utvrđenim rezultatima izbora SDP će u Skupštini TK imati deset zastupnika, a SDA devet
23.10.2018. u 15:49
get url
text
Skupština TK

Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je rezultate Općih izbora 2018. godine, na osnovu kojih je obavljena i preliminarna raspodjela mandata. U Tuzlanskom kantonu pobijedio je SDP sa samo 252 glasa ispred SDA.

Prema utvrđenim rezultatima izbora SDP će u Skupštini TK imati deset zastupnika, SDA devet, PDA sedam, DF tri, dok će po dva zastupnika imati SBB, Naša stranka i Stranka za BiH.

Skupština TK broji 35 zastupnika, pa je minimum za većinu 18 zastupnika. SDP i SDA zajedno imaju 19 ruku i već sada je jasno da najmanje jedna od ove dvije stranke mora biti u vlasti.

Izabrani zastupnici SDP-a u Skupštini TK su Dževad Hadžić, Amila Hodžić, Slađan Ilić, Husein Tokić, Azra Okić, Sead Gazibegović, Alen Karić, Mirela Memić, Vedrana Petrović i Žarko Vujović.

U kantonalnu skupštinu iz SDA su izabrani Bego Gutić, Šekib Umihanić, Muamer Zukić, Midhat Čaušević, Fahrudin Skopljak, Zumra Begić, Hasiba Kurtić, Suvada Džuzdanović i Bahrudin Ahmetagić.

Iz PDA su izabrani Senad Alić, Jasmina Lugavić, Jakub Suljkanović, Mirsad Bećić, Azra Kahrimanović, Rasim Dostović i Smajo Mandžić.

Tri zastupnička mandata iz redova DF-a dobili su Mahir Mešalić, Sandra Imširović i Boris Krešić, dok bi SBB u Skupštini TK trebali predstavljati Nedžad Hamzić i Lejla Vuković.

Izabrani zastupnici iz Naše stranke su Selim Bešlagić i Mirela Trepanić, a iz Stranke za BiH Mirnes Gušić i Đuzada Ibrišimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.