Navedeno je da se ne preporučuje da gosti plešu, grle se i ljube.

- Prilikom izvođenja muzike uživo, potrebno je osigurati udaljenost od četiri metra između bine i stolova. Ne preporučuju se aktivnosti koje uključuju blizak fizički kontakt (ples, grljenje, ljubljenje itd.) osim ako se ne radi o članovima istog domaćinstva ili osobama koje su uobičajeno u bliskom kontaktu - istaknuto je.

Preporučuje se da se sve proslave, kad god je to moguće, organizuju na otvorenom prostoru te da se ograniči broj zvanica na najmanji mogući broj. Maksimalan broj  treba da bude u skladu s trenutno važećim zaključkom Štaba za vanredne situacije u RS-u, odnosno 70 osoba na privatnim i 120 na javnim skupovima.

Za organizaciju svadbene svečanosti u skladu s važećim mjerama odgovoran je organizator proslave. Organizator određuje odgovorno lice koje se stara da se mjere poštuju. Organizator svadbene svečanosti vodi evidenciju prisutnih gostiju (evidencija obuhvata ime i prezime i kontakt telefon).

Osobe koje imaju simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, respiratorni simptomi kao kašalj i kratak dah, bol u grlu, malaksalost, bol u mišićima, proliv, povraćanje...) ili kod kojih postoji sumnja ili potvrđena COVID-19 infekcija, kao i oni koji su bili u kontaktu s osobama sa sumnjom na COVID-19 ili osobama s potvrđenom COVID-19 infekcijom ne smiju prisustvovati ovim proslavama.

Sjedeća mjesta u prostoru objekta potrebno je rasporediti na način kako je navedeno u preporukama za ugostiteljske objekte. Na ulazu u objekat potrebno je postaviti dozator sa dezinfekcionim sredstvom. U zatvorenom prostoru je potrebno osigurati dobru ventilaciju. Preporučuje se osigurati dovod što više svježeg zraka. Prije i nakon proslave potrebno je izvršiti detaljno čišćenje i prozračivanje objekta.