Predstavnike bosanskohercegovačkih osnovaca koji su osvojili pet medalja na nedavno održanom balkanskom takmičenju iz matematike Asju Ćatić,  Abdullaha Fehratbegovića i Benjamina Mujkića  kao i  njihovog mentora, profesora Adimira Beširevića ugostila je danas ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić.

Benjamin je osvojio srebrenu medalju, a Asja, Abdulah te učenici Tadija Matić i Ervin Macić broznane medalje.

Minsitrica Bogunić čestitala je osnovcima na sjajnim rezultatima, njihovom trudu i zalaganjima te je istakla da će Ministarstvo nastaviti pružati podršku  pripremama i učešću talentiranih učenika na takmičenjima iz svih predmetnih oblasti. Naglasila je da je to jedan od glavnih  zadataka ovog resora.

-Naša je namjera da formiramo Centar izvrsnosti kao jedno mjesto gdje bi svi naši uspješni učenici, koji su postigli ovako dobre rezultate, mogli sticati nova znanja i razvijati svoje vještine, jer oni su pogon naše države - rekla je ovom prilikom ministrica Bogunić.

Profesoru Bešireviću i srednjoškolcima koji se pripremaju za učešće na Internacionalnom takmičenju u Velikoj Britaniji  sredinom ovog mjeseca, zaželjela je ovom prilikom mnogo uspjeha, uz poruku da će im ovo Ministarstvo pružiti svu neophodnu podršku, saopćio je Press KS.