open-navfaktor-logo
search
Oružano nasilje u SAD-u
Pucnjava u crkvi u Kaliforniji i na tržnici u Houstonu, ima poginulih i ranjenih
Najmanje jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi iz vatrenog oružja u jednoj crkvi u Laguna Woodsu u Kaliforniji, saopćile su lokalne vlasti.  
16.05.2022. u 08:41
get url
text

- Jedna osoba je ubijena, četiri su teško, a jedna lakše povrijeđena u pucnjavi u prezbiterijanskoj crkvi - objavio je ured šerifa okruga Orange na Twitteru. Sve žrtve su odrasle osobe, saopćio je šerifov ured.

Ured šerifa je dodao kako je privedena jedna osoba i da je pronađeno oružje koje je možda korišteno u napadu.

Pucnjava je prijavljena oko 13:26 sati po lokalnom vremenu, saopćile su vlasti, međutim nisu dale nikakvu izjavu o mogućem motivu pucnjave u crkvi, prenosi Hina.

Laguna Woods je grad u južnoj Kaliforniji od oko 16.000 ljudi, a udaljen je oko 80 kilometara od Los Angelesa.

Do pucnjave je došlo i na jednoj od tržnica u Houstonu. Najmanje dvije osobe su poginule, a tri ranjene.

- Do pucnjave je došlo nakon svađe u kojoj je učestvovalo pet osoba - navodi šerifov ured.

Dvoje mogućih osumnjičenika zadržano je na mjestu događaja, a treći mogući osumnjičenik je prebačen u bolnicu. Pronađena su i najmanje dva pištolja, saopćile su vlasti.

Dan ranije, 18-godišnji muškarac iz mržnje prema crncima ubio je deset i ranio troje ljudi u supermarketu Tops u Buffalu, prije nego se predao vlastima. Policija smatra da je osamnaestogodišnjak, naoružan jurišnom puškom, djelovao sam.

FBI je, ipak, saopćio da će njegovo nedjelo istraživati kao zločin iz mržnje i rasno motivirani nasilni ekstremizam. Jedanaestero od 13 ubijenih ili ranjenih su crnci, a supermarket Tops nalazi se u većinski crnačkoj četvrti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.