open-navfaktor-logo
search
Veznjak Milana
Rade Krunić: Vrijeđa me što kruže priče da dolazimo u reprezentaciju da se prodamo
Možda do sada i nisam imao mnogo prilika, ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično, kazao je Krunić
13.11.2019. u 14:28
get url
text

Rade Krunić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Milana, govorio je predstojećoj utakmici sa Italijom, očekivanjima, te sa kakvim željama dolazi na okupljanje državnog tima.

Krunić nastupa u Italiji i pratio je šta su i tamošnji mediji pisali o predstojećem meču, koji je na rasporedu u petak od 20.45 sati na Bilinom polju.

- Najviše su pisali u stvari o njihovoj reprezentaciji, novim igračima koje su pozvali, ali i želji da kvalifikacije završe sa stopostotnim učinkom, odnosno svim pobjedama. Nije bilo previše pisanja o nama, ali vjerujem da će nam tek sada posvetiti više prostora - kazao je Krunić za zvaničnu stranicu N/FSBiH, te je otkrio koje su prednosti Zmajeva u ovom meču:

- Izdvojio bih domaći teren kao najveću prednost jer smo do sada pokazali da ovdje i sa najvećim ekipama možemo odigrati dobro. Italijani izgledaju moćno, odavno nisam vidio da igraju tako dobar fudbal, napadački, ali mislim da je naša druga prednost želja i motiv za dokazivanjem. Tu su i navijači čije navijanje nas svakako može ponijeti i biti dodatni motiv da popravimo utisak iz posljednje utakmice.

Krunić se nada da će dobiti priliku u meču protiv Azzurra.

- Poznajem skoro svakog njihovog igrača i mislim da je to veliki plus za mene. Ako dobijem priliku da igram smatram da mogu odgovoriti na sve zadatke koje dobijem i svi mi ovdje razmišljamo šta trebamo uraditi kako bi naš kvalitet došao do punog izražaja. Možda do sada i nisam imao mnogo prilika, ali ova utakmica je jedan veliki ispit za nas kao tim i za mene lično. Mislim da imam mnogo toga da ponudim reprezentaciji i vjerujem da ću to svojim igrama i potvrditi - naglašava Krunić, dodavši:

- Nije nikakva fraza kad kažem da sa radošću dolazim na okupljanje. To uostalom vidim i kod drugih igrača jer da nije tako, sigurno se ne bih ni odazivao. Vrijeđa me što oko nas kruže priče da dolazimo u reprezentaciju kako bismo se prodali ili slično. Ja lično nemam potrebu za tim jer sam već u vrhunskom klubu, a i većina drugih igrača. Naravno da nam nastupi za reprezentaciju daju određenu vrijednost i potvrdu našeg kvaliteta, ali najvažnije je što dolaziš sa željom za dokazivanjem i postizanjem uspjeha. Svakom od nas je, vjerujem, cilj da napravimo neki uspjeh sa reprezentacijom, da igramo Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. Mislim da je to šlag na torti u jednoj igračkoj karijeri i ja ću dolaziti sve dok to ne ostvarim.

Krunić je zadovoljan svojim statusom u velikanu sa San Sira.

- Dolaskom novog trenera i moj status je postao bolji, tako da mogu reći da sam zadovoljan. Ranije sam u prvih sedam utakmica odigrao samo jedan meč i to sam ušao sa klupe. Sada, kod novog trenera, počeo sam mnogo više da dobijam priliku, u pet utakmica sam tri puta igrao. Mislim da je to dobar učinak s obzirom na to da sam u jednoj velikoj ekipi kao što je Milan - ističe naš reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.