open-navfaktor-logo
search
Pohvale za Dijamanta
Raspoloženi Džeko čeka rasplet sage sa Interom, ostaje prvi napadač i bez produženja
Nije bilo dana kada s osmijehom na licu nije vodio saigrače na trening, piše Gazzetta
03.08.2019. u 10:43
get url
text

Edin Džeko i dalje je jedna od glavnih tema italijanskih medija. Njegov transfer iz Rome u Inter zapao je u slijepu ulicu, prije svega jer Vučica ne želi odustati od svojih uvjeta i 20 miliona eura koliko traži za papire našeg golgetera.

A rimski klub je svjestan da će teško naći napadača kakav je kapiten Zmajeva, te je odlučila istrajati u svojim namjerama.

Ukoliko ne pronađe adekvatnu zamjenu u klubu su odlučili zadržati Džeku čak i nakon što je odbio produženje ugovora.

I dok se "lome koplja" oko nekoliko miliona eura, italijanski mediji hvale profesionalni odnos našeg kapitena.

- Nije bilo dana kada Edin Džeko nije savjetovao nekog mladog igrača Rome. Nije bilo dana kada s osmijehom na licu nije vodio saigrače na trening. Takav stav, priznali su svi, spriječio je bilo kakav "sukob" sa navijačima, uprkos dogovoru s Interom, koji je sada poznat svima.

I ne samo to. Sportski direktor nije bio baš nježan prema Džeki, ali se naš napadač i nakon toga ponašao poput profesionalca. Trenirao je, igrao, nosio kapitansku traku, postizao i golove (tri u prijateljskim mečevima) i, iznad svega, uspostavio odličan odnos s trenerom Fonsecom. Stoga i ako napusti Romu, otići će u miru - piše Gazzetta.

Prema posljednjim informacijama iz Italije, o Džekinoj sudbini "odlučuje" Gonzalo Higuain. Ukratko, ako Argentinac dođe u Rim, Dijamant može ići u Inter.

U suprotnom, ostaje u Romi i ostaje prvi napadč i bez produženja ugovora koji ga za Vučicu veže do juna 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.