open-navfaktor-logo
search
Žrtve nasilja
Reprezentativke BiH u karateu, sestre Ema i Ena Selman, pretučene u svome stanu
Reprezentativke BiH u karateu, sestre Ema i Ena Selman, pretučene su u svome stanu u Ključu.  
17.05.2020. u 09:22
get url
text

Vijest o tome objavila je Ema Selman na svome Facebooku, a slučaj je potresao cijelu Krajinu i BiH. Ema i Ena su uspješne reprezentativke BiH koje su u našu zemlju donijele veliki broj medalja sa međunarodnih takmičenja. Ema je uz objavu na Facebooku priložila i fotografije na kojima se vide modrice na njenom licu.

- Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti - napisala je Ema Selman.

Ona je istakla kako joj je dosta nasilja nad ženama i poručila da neće šutjeti.

- Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutjeti nad nasiljem! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. S ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača - napisala je.

Njihovi prijatelji, ali i drugi građani su sestrama uputili riječi podrške u brojim komentarima na društvenim mrežama te su osudili nasilje nad ženama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.