open-navfaktor-logo
search
Formula 1
Ricciardo trijumfovao u Monzi, utrku obilježio sudar Verstappena i Hamiltona
Pobjednik Velike nagrade Italije u Monzi je vozač McLarena Daniel Ricciardo, a odličan dan za McLaren potvrdio je Lando Norris osvajanjem drugog mjesta.
12.09.2021. u 16:49
get url
text

Treća pozicija pripala je Valtteriju Bottasu koji je danas krenuo s posljednjeg mjesta.

VEZANI TEKST - Sudar dvojice vodećih: "Halo" spasio život Lewisu Hamiltonu

Trku na poznatoj stazi obilježio je sudar dvojice vodećih u ovosezonskom poretku Formule 1, Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

Britanac je u 26. krugu izlazio iz boksa i na startno-ciljnoj ravnini se pojavio ispred Verstappena, koji ga je pokušao preteći već u prvoj narednoj šikani. Agresivnost Nizozemca nije se isplatila, a nakon kontakta Verstappen je sa svojim prešao preko Mercedesovog bolida, pa je tako dva velika rivala ispala iz trke.

Prava je sreća što se sve završilo bez ozbiljnih posljedica po britanskog vozača, jer pitanje je šta bi s njim bilo da nije bilo "haloa", koji mu je gotovo sigurno spastio život, s obzirom da je Verstappenov bolid prešao preko Hamiltonovog.

Što se tiče generalnog poretka vodeći je i dalje Verstappen sa 226,5 bodova, dok Hamilton na drugom mjestu ima pet bodova manje. Danas trećeplasirani Bottas zauzima i treće mjesto u generalnom poretku sa 141 bodom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.