open-navfaktor-logo
search
"Ucijenio" navijače
S Njemačkom je 2014. godine osvojio Mundijal u Brazilu, sada želi zaigrati hokej
Nove mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa, koje je početkom ovog mjeseca uvela Njemačka, itekako su pogodile sport.
13.11.2020. u 14:44
get url
text

Tribine su ponovo zatvorene za gledaoce, što se posebno teško odražava na stanje u dvoranskim sportovima.

Bivši fudbalski reprezentativac Njemačke Lukas Podolski oduvijek je bio poznat po svom lokalpatriotizmu kada je riječ o Kölnu, gradu u kojem je odrastao. Iako je rođen u poljskom gradu Gliwice, Podolski je odrastao u Njemačkoj, a karijeru je počeo u Kölnu.

Klubu i gradu vjeran je i dan danas, ali ne samo timu u kojem je ponikao, već i drugim sportskim kolektivima najvećeg grada njemačke pokrajine Nordheim-Westfalen.

Kako bi hokejaški tim Kölner Haie lakše podnio i prevazišao finansijske poteškoće, Podolski se obavezao da će obući klizaljke i postati igrač ovog kluba, ali pod jednim uvjetom.

Naime, sugrađane je "ucijenio" na prilično zanimljiv način. Ukoliko žele da fudbalera koji je s Njemačkom 2014. godine prvak svijeta gledaju na ledu, morat će kupiti 100.000 sezonskih ulaznica.

Poldi nije daleko od toga da će biti primoran ispuniti dato obećanje jer je do sada prodato čak 87.000 sezonskih ulaznica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.