open-navfaktor-logo
search
Goražde
Sam se predao: Sin oca pokušao ubiti udarcima satarom po glavi
Tokom svađe dograbio sataru i njome nekoliko puta udario oca po glavi, razbivši mu pritom lobanju
01.11.2019. u 10:54
get url
text

Pedesetšestogodišnji K. S. iz Goražda uhapšen je nakon što je jučer rano ujutro u stanu u ulici 43. Drinske brigade satarom po glavi izudarao svog oca K. Š. (82), kojem je nanio teške tjelesne povrede.

Kako saznajemo, nesretni 82-godišnjak zadobio je nekoliko rasjekotina, te mu je pukla i lobanja. Zbrinut je u Kantonalnoj bolnici Goražde. 

Kantonalni tužilac Predrag Golubović potvrdio je za Faktor da se sve odigralo jučer između 2.30 i 3 sata ujutro, te da je Tužilaštvo BPK slučaj okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

- Osumnjičeni je sam pristupio u prostorije Sektora krim-policije MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona Goražde i prijavio da je svog oca udario u glavu sječkom za meso nekoliko puta. Povrijeđeni je smješten u Kantonalnoj bolnici i trenutno je u stabilnom stanju, s tim da, imajući u vidu da se radi o osobi starije životne dobi koja odranije ima određene zdravstvene probleme, sve prognoze o ishodu su krajnje neizvijesne - kazao nam je tužilac Golubović.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog djela.

- Osumnjičeni je zadržan, a prema Kantonalnom sudu u Goraždu Tužilaštvo je uputilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, jer uzevši u obzir da je riječ o ocu i sinu, kao i način počinjenja krivičnog djela, Tužilaštvo smatra da postoji opasnost da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao ponoviti ili dovršiti krivično djelo, kao i da bi to moglo dovesti do uznemirenja javnosti - kazao je postupajući tužilac.

Kako saznajemo, u vrijeme sukoba, otac i sin su bili sami u stanu, pa osim iskaza osumnjičenog, drugih svjedoka ovog događaja nije bilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.