Sefić je proglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja koje je za posljedicu imalo smrt dvije osobe, za što mu je izrečena kazna od 16 godina, te za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, za što je dobio dvije godine zatvora, a što mu je na kraju objedinjeno u jedinstvenu kaznu od 17 godina i šest mjeseci zatvora.

Sudskom odlukom oduzima mu se vozačka na pet godina nakon što izađe iz zatvora.

U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u prritvoru, odnosno od 12. oktobra 2016. godine, a koji mu je odlukom Suda produžen.

Također, po pravosnažnosti presude, dužan je isplatiti troškove krivičnog postupka u iznosu od 43.140 KM.

Današnja presuda izrečena je bez prisustva publike, a izricanju nije prisustvovao ni Sefić, koji nije dovođen iz pritvora. 

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić kazala je da će u Tužilaštvu, nakon što dobiju pismeni otpravak presude, donijeti odluku o eventualnoj žalbi.

Sefić je, prema navodima iz optužnice, 10. oktobra 2016. godine, u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, krećući se "golfom 6" pri brzini od 100 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Istu noć preko Graničnog prijelaza Uvac pobjegao je u Srbiju, gdje je i uhapšen.

Suđenje Sefiću i drugima počelo je 21. marta 2017. godine, nakon što je Sefić poslije hapšenja u Srbiji i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka u januaru iste godine izručen bh. pravosuđu.

Presudom iz septembra 2018. bio je osuđen na 14 i po godina zatvora. 

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo tu presudu i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno rješavanje.

Podsjećamo, optužnicom su ranije bili obuhvaćeni i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, kojima je na teret stavljeno krivično djelo pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Nakon što su sa Tužilaštvom KS sklopili sporazume o priznanju krivnje, osuđeni su na uvjetne kazne od po godinu i po zatvora, a koje se neće izvršiti ukoliko u roku od tri godine ne počine novo krivično djelo.

Sara Sefić, Sanjinova sestra, izbačena je iz optužnice, jer ne može krivično odgovarati za pomoć bliskom srodniku.