open-navfaktor-logo
search
Poznati pjevač
SIPA Halida Muslimovića prijavila Tužilaštvu za prevaru "tešku" više od 200.000 KM
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) podnijela je jučer krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv poznatog bh. pjevača Halida Muslimovića, potvrđeno je  za Faktor iz te policijske agencije.  
22.09.2020. u 17:45
get url
text

Muslimović se sumnjiči za krivična djela pranje novca i prevara, te da je na taj način nezakonito stekao imovinsku korist od najmanje 209.273 KM. 

- Protiv jednog fizičkog lica 21. septembra podnesen je izvještaj zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela iz člana 209 KZBiH i prevara iz KZRS-a - kratko je kazao portparol SIPA-e Luka Miladinović. 

Prema nezvaničnim informacijama iz SIPA-e, oštećena je osoba iz Australije koja je dovedena u zabludu, te je osumnjičenom u više navrata na svoju štetu putem novčanih transfera ili u gotovini predala najmanje 209.273 KM.

Osumnjičeni se tereti da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korištenja, sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog djela prevara.

Prema nezvaničnim informacijama, Muslimović se tereti da je krivičnim djelima oštetio Sonju Bašić, koja ga je ranije u medijima optužila da ju je prevario za 400.000 KM. 

Muslimoviću se trenutno sudi u Banjoj Luci po optužnici koja ga tereti da je u julu 2018. godine verbalno i fizički napao Sonju Bašić nakon što je tražila da joj vrati novac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.