Sir Alex Fegruson, legendarni bivši menadžer Manchester Uniteda, vratio se na Old Trafford prvi put nakon hitne operacije koju je imao početkom maja ove godine zbog izljeva krvi u mozak, javlja Anadolu Agency (AA).

Ferguson je stigao na Teatar snova uoči današnje utakmice šestog kola Premier lige između Manchester Uniteda i Wolverhamptona.

On je krajem jula preko klupske internet stranice uputio video-poruku u kojoj se zahvalio ljudima iz cijelog svijeta na velikoj podršci koju je dobio tokom oporavka. Tada je obećao da će se uskoro vratiti na Old Trafford.

- Prije svega, zahvaljujem medicinskom osoblju bolnice Salford Royal i Alexandra u Macclesfieldu. Vjerujte mi, da nije bilo tih ljudi, koji su mi poklonili tako veliku pažnju, danas ne bih sjedio ovdje. Hvala vam od mene i moje porodice, hvala vam mnogo - poručio je Ferguson i nastavio:

- Zbog toga sam se osjećao ponizno, kao i zbog svih poruka koje sam primio iz cijelog svijeta, u kojima su mi zaželjeli sve najbolje. Te dobre želje odjekuju veoma jako u meni. Hvala vam na podršci koju ste mi dali. Na kraju, vratiću se kasnije tokom sezone da gledam tim. U međuvremenu sve najbolje Joseu Mourinhu i timu. Puno vam hvala.

Manchester United je danas preko Twittera pozvao navijače da prisustvuju današnjoj utakmici sa Wolvesima i da na svojim mjestima budu 15 minuta prije početka, kako bi pozdravili povratak na tribine legendarnog menadžera. Susret Uniteda i Wolverhamptona igra se s početkom u 16 sati.

Ferguson je tokom trenerske karijere vodio East Stirlimngshire, St Mirren, Aberdeen, reprezentaciju Škotske i Manchester United. Osvojio je čak 49 trofeja, od čega 38 sa Unitedom. Na klupi slavnog kluba s Old Trafforda bio je 26 godina, a u penziju je otišao 2013. godine.