Jillian Michaels

Slavna trenerica protiv keto dijete: Zašto iko misli da je takva ishrana dobra?

Objavljeno: 10.01.2019. u 17:48

Ketogena dijeta se temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti, a Michaels smatra da njome tijelu uskraćujemo esencijalne nutrijente

Jedna od najpoznatijih trenerica, Jillian Michaels, nije ljubitelj keto dijete, koja je bila najpopularnija prošle godine.

Mnoge zvijezde poput Jenne Jameson, Halle Berry, Kourtney i Kim Kardashian te LeBrona Jamesa tvrde da takvom planu prehrane duguju značajan gubitak kilograma, ali trenerica Michaels je smatra iznimno lošom.

-Ne razumijem ko bi pomislio da je takva dijeta dobra. Loša je zbog milion razloga - upozorila je Michaels za časopis Women's Health.

Naime, ketogena dijeta se temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata i povećanom unosu masti, a Michaels smatra da njome tijelu uskraćujemo esencijalne nutrijente.

-Vaše ćelije se sastoje od proteina, masti, ugljikohidrata i nukleinskih kiselina. Kada ne konzumirate jedan od tri makronutrijenta koje sam spomenula, izgladnjujete se. Svi makronutrijenti su važni za cjelokupno zdravlje - pojasnila je.

Zbog toga se zalaže za uravnoteženu, ali raznovrsnu prehranu.

-Ne trebate jesti rafinirani šećer i procesiranu hranu, ali skratimo priču: izbjegavajte keto dijetu. Uravnotežena prehrana je ključna - zaključila je Michaels.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije