open-navfaktor-logo
search
Hibridni tereni
Sloboda i Tuzla City još neko vrijeme ostaju "podstanari": Šta se dešava na Tušnju?
Na stadionu Tušanj neće biti odigrana utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Sloge iz Doboja, kao ni prvi sljedeći prvenstveni meč između Tuzla Cityja i Veleža, potvrđeno je za N1.
14.02.2023. u 09:35
get url
text

Naime, golovi na stadionu u Tuzli još uvijek nisu postavljeni i očekuje se da to neće biti moguće uraditi još neko vrijeme, sve dok su temperature niske.

VEZANI TEKST - Tušanj u novom ruhu, čeka se zeleno svjetlo FSBiH

Također, jedan od problema na tuzlanskom stadionu je činjenica da grijanje terena još uvijek nije spojeno na trafo stanicu, tako da ni taj dio nove infrastrukture još uvijek nije spreman.

Izvor iz Tuzle je za N1 potvrdio kako je za sada nejasno ko će morati održavati teren u Tuzli, klubovi, ili savez, a na stadionu Tušanj ne postoji adekvatna mašinerija kako bi se servisirale sve potrebe novog terena.

Očekuje se da bi Sloboda i Tuzla City prve mečeve na stadionu Tušanj mogli igrati početkom marta.

Građani bi 4. marta trebali na teren protiv Sloge, dok bi Sloboda trebala na novom terenu igrati protiv Leotara 11. marta.

Podsjetimo, Tušanj je treći stadion koji je dobio novi travnjak u sklopu projekta Fudbalskog saveza BiH "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena Premijer lige BiH".

Ranije su nove terene dobili Borac i Velež.

Pri kraju su radovi i na stadionu Koševo u Sarajevu, na kojem je preostalo ušivanje umjetne trave odnosno hibrida, a nedavno je krenula rekonstrukcija stadiona Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Projekat zajednički finansiraju Fudbalski savez BiH i lokalne zajednice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.