open-navfaktor-logo
search
Podaci MUP-a
Smanjen broj prekršitelja mjera zabrane zbog koronavirusa u Kantonu Sarajevo
Protekle noći u Kantonu Sarajevo zabilježen je manji broj osoba koji krše zabranu kretanja od 18 do 5 sati u odnosu na prethodni period, potvrđeno je iz MUP-a KS.
28.03.2020. u 15:56
get url
text

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 32 prekršajna naloga i bit će podnesen jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jedne maloljetne osobe zbog nepoštivanja ove zabrane.

Kada je u pitanju broj kontrolisanih osoba u vezi sa izrečenom mjerom samoizolacije, odnosno, izolacije, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su kontrolisali 1.193 osobe, kojom prilikom na adresi nisu zatečene 62.

- I tu je evidentno da je sve više osoba koje poštuju ovu mjeru, nešto iznad pet posto ne poštuje, dok smo u ranijem periodu imali oko 10 posto osoba koje ne poštuju mjere. Naprimjer, ranije na kontrolisanih 600-700 osoba, bilo je oko 60 i više da ne poštuje, a sad na broj od blizu 1.200 kontrolisanih imamo oko 60 da ne poštuju ovu mjeru. O osobama za koje je utvrđeno da ne poštuju mjeru sačinjene su službene zabilješke i odmah dostavljene nadležnim inspekcijskim organima - kazao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.