open-navfaktor-logo
search
Nezapamćeno nevrijeme
Sniježna oluja: U Madridu u bolnici svakih sat vremena završi 50 osoba
Svakih sat vremena zbog loma ili nagnječenja kosti u Madridu u bolnici završi 50 osoba, zabilježila je u srijedu gradska zdravstvena služba nakon što je sniježna oluja Filomena ostavila skliske ledene ulice.
14.01.2021. u 08:01
get url
text

U posljednjih 36 sati na odjele hitne pomoći u madridskim bolnicama primljeno je 2.000 stanovnika, izjavio je gradski dužnosnik za zdravstvo Enrique Ruiz Escudero tokom razgovora za radijsku stanicu Onda Cero. Oko 40 posto svih slučajeva primljenih u hitnoj žrtve su poledice nastale nakon prolaska sniježne oluje Filomene.

Snijeg koji je prošle sedmice, u petak i subotu padao 33 sata bez prestanka u Madridu, nakon smirenja vremena pretvorio se u led, a čišćenje gradskih ulica odvija se sporo zbog nedovoljnog broja grtalica i lopata.

Služba za pomoć i hitne intervencije pozvala je 6,6 miliona stanovnika Madrida i okoline da ne izlaze na ulice ako to nije neophodno.

Prošli vikend je gradom prohujalo sniježno nevrijeme kakvo desetljećima nije zabilježeno i ne sjećaju ga se ni najstariji građani. Zime su u Madridu obično suhe i sunčane.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.