Humanitarna akcija

NLB Banka donirala 4.000 KM Fondaciji Junuzović za obnovu Klinike dječijih bolesti u Tuzli

Objavljeno: 14.03.2019. u 16:44

Osnivačica Fondacije Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu

FOTO: NLB banka

U Tuzli je danas održana konferencija za novinare na kojoj je NLB Banka d.d. Sarajevo uručila donaciju u iznosu od 4.000 KM humanitarnoj organizaciji – Fondaciji Junuzović koja će novac uložiti u obnovu Klinike za dječije bolesti u Tuzli.

Dio navedenih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije "NLB Pay", 7. februara u Sarajevu, u sklopu kojeg je organizovana i humanitarna akcija na kojoj su zvanice imale mogućnost dobrovoljno donirati novac. Iznos prikupljenih sredstava NLB Banka je udvostručila, a danas je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić uručila ček u iznosu od 4.000 KM osnivačici Fondacije, Selvedini Junuzović.

-Veoma sam ponosna i sretna što smo dio ove izuzetno lijepe priče. Fondacija Junuzović od samog početka svojim humanim radom pomaže unapređenju društvene zajednice. Stoga smo se odlučili sredstva donirati upravo njima i na taj način ćemo poboljšati uslove boravka mališana na Klinici za dječije bolesti. Želim da se zahvalim svim našim prijateljima i poslovnim partnerima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava - izjavila je Žigić.

Osnivačica Fondacije Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu.

-Želim da se zahvalim NLB Banci što je od samog početka uz Fondaciju Junuzović, a posebno na podršci projekta Obnove dječije klinike UKC Tuzla. Ovo je i pravi trenutak da najavim donatorsku večeru "Za osmijeh dječiji" koja će biti održana 30. marta, a donacija NLB Banke biće prva uplata ove godine upravo u ovu svrhu - rekla je Junuzović.                                                

Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka uvažava potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji poticati razne projekte u kulturi, brizi za djecu i mlade, sportu, ekologiji, te sličnim projektima za opšte dobro društvene zajednice.

Izvor:   Marketing

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije